Kalendarium: Maj 2016

Utopias Anna Davis talar på Design S-dagen i Göteborg

Design S-dagen i Göteborg

Följ med i det generationsskifte som pågår inom svensk design. För hundra år sedan började vi skapa vackrare vardagsvaror, idag lever vi mitt i en global digitalisering, där Sverige, tack vare samma användarvänliga och demokratiska tradition, lyckas ligga långt framme. Men vad är egentligen design idag när alla designar?

NÄR?
Fredag den 27 maj 2016, kl 10.00-14-00

VAR?
The House, ett nytt inspirerande coworking-kontor för kreativa branscher på Björklundavägen 24, Nya Hovås. (Express går var femte minut från Nordstan, Heden och Linnéplatsen. Hållplats Lyckhem) www.the-house.se

PROGRAM:

Kl. 10.00-12.00
Välkommen!
Svensk Forms VD, Ewa Kumlin, öppnar programmet

Next Step Group hälsar välkommen till The House

Dagens moderator Lisa Lindström, VD och grundare av designbyrån Doberman, juyordförande i Design S reder ut begreppen och visar hur tjänstedesign syns och verkar.

Skiftet inom traditionell industri & extrem digitalisering
Talare: Olof Persson, konsult tidigare VD Volvo AB, Fredrik Magnusson, VD och partner, Roder Innovation, Ulrika Nordström, Marknadschef Autodesk och Nils Magnusson, Försäljningschef Autodesk.

Kl. 12.00-13.00
Lunch serveras i The House orangeri från Calle Kock, som varit kökschef åt bl.a. det svenska militära kocklandslaget.

Kl. 13.00-14.00
Om designprocesser och värdeskapande
Talare: Louise Heilborn, det nystartade fastighetsbolaget Next Step Group, Anna Davis, arkitekt Utopia Arkitekter, Henning Rylander Eklund, Senior Lecture, Director of studies Master programme in Business & Design, HDK

OSA:
Senast 25 maj (för lunchbeställning) per mail till erika.zinders@svenskform.se

Seminarium om KTHs nya utbildning!

Med anledning av lanseringen av sin nya vidareutbildning, Design & Byggande i staden, bjuder KTH in till frukostseminarium. Och så här skriver man i programmet:

"Sverige har arkitekter och samhällsbyggare med högsta kompetens. Trots det får vi inte till de innovationer som krävs om vi inte samarbetar mer. Nätverkande över yrkesgränser är det bästa sättet att lösa den samhällsbyggnadsutmaning vi står inför. Och det är en kompetenshöjning som kommer att krävas för alla företag som vill fortsätta att vara konkurrenskraftiga. Därför startar vi nu, på initiativ av Stockholms Byggnadsförening, vidareutbildningen Design & Byggande i staden som syftar till just detta. Utbildningen består av flera fri­stående kurser och är för branschfolk, av branschfolk och forskare i framkant.

Två aktuella stadsbyggnadsprojekt med dess drivkrafter och konflikter presenteras av Maria Håkansson och Torun Widström (forskare KTH). Projektens komplexitet diskuteras sedan av panelen utifrån deras infallsvinklar och erfarenheter. I panelen: Anette Scheibe Lorentzi, Hans Lind, Tina Karrbom Gustavsson och Emma Jonsteg.

Läs mer om seminariet och anmäl dig på KTH:s hemsida.